15 листопада 2022 року студенти першого курсу Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв відвідали музей «Поштова станція», який є унікальною архітектурною пам’яткою XVIII сторіччя. Це єдиний в Україні музейний комплекс, присвячений розвиткові поштової справи в державі, що майже повністю зберігся до наших днів.

show details

Біля воріт музею студентів люб’язно зустріла завідувачка відділу «Поштова станція» Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського Лілія Руденко. З її розповіді студенти дізналися, що на цій поштовій станції у різні часи зупинялося багато видатних українців, зокрема, Григорій Сковорода, Марко Вовчок, Микола Гоголь, Микола Лисенко, Тарас Шевченко, Ілля Рєпін та інші.

У музейних кімнатах студенти мали можливість споглядати цікаву експозицію: макет станції XIX сторіччя, поштові марки й конверти, листівки та старовинні речі подорожнього побуту: чорнильниці, особисті печатки, лампи, свічники. Серед цікавих експонатів – дорожні валізи, лави, скрині, самовари різних розмірів і чайний посуд, а також кінська збруя та піддужні дзвіночки, макети диліжансів і багато інших унікальних речей.

Студенти були щиро вдячні за цікаву екскурсію.





Завідувач навчально-методичним кабінетом
Світлана СЛИВКО

Категорії: Новини